Oglinzi și placări cu oglindă

Idei • Sticlă • Creație

Oglinzi și placări cu oglindă

Oglinda este piesa centrală a eleganței în orice casă și a jucat atât un rol decorativ, cât și funcțional din cele mai vechi timpuri. Indiferent dacă alegeți o oglindă rotundă simplă sau un cadru ornamentat, oglinzile sunt o modalitate excelentă de a vă personaliza spațiul și de a adăuga o notă de stil oricărui design interior.

În funcție de zona unde se instalează, oglinda poate avea grosimi de 4mm sau 6mm, în variantele clară, bronz sau gri. Cu sau fără modele de sablaj sau cu adăugarea luminii LED, oglinda din sala de baie este un reper absolut necesar.

Atunci când alegeți o oglindă trebuie să țineți cont de stilul, bugetul și scopul spațiului.

Oglinzi pentru baie

De la oglinzi rotunde mari la oglinzi dreptunghiulare fără rame, există o mare varietate de oglinzi pentru baie.

Mai ales în camerele de baie, unde este umezeală, oglinda trebuie să își păstreze calitățile cel puțin 10 ani, de aceea este foarte important să alegeți o oglindă de calitate, care să respecte toate normele și standardele.

Oglinda de baie poate fi dotată cu sistem de dezaburire, atât de necesar într-o încăpere cu umiditate ridicată și aburi.

Toată lumea își dorește o baie luminoasă – dar uneori acest lucru nu este posibil și acolo poate fi utilă o oglindă cu sistem de iluminare led încorporat.

Indiferent dacă sunt amplasate în camera de zi,  dormitor, bucătărie sau hol, oglinzile pot servi atât pentru scopuri funcționale, cât și estetice. Când sunt plasate corect, oglinzile pot ajuta la reflectarea luminii și pot face ca un spațiu să pară mai deschis și mai spațios.

Placări cu oglindă

Placările cu oglindă extind vizual un spațiu și îi sporesc atractivitatea estetică, fiind în același timp durabile, ușor de întreținut și complementare oricărui stil de design interior. Pot fi placate cu oglindă suprafețe mari de pereți goale în holuri, saloane, săli de conferințe, piscine, săli de fitness, lifturi, băi, dressing-uri, spații comerciale, etc.

Oglinda securizabilă

Oglinda securizabilă este un tip de sticlă securizată având caracteristicile fizice foarte aproape de cele ale unei oglinzi.

Acest tip de oglindă asigură securitatea și siguranța persoanelor care pot veni în contact cu aceasta, deoarece se sparge în cioburi foarte mici, inofensive.

Oglinda securizabilă poate fi folosită pentru:

  • cabine de duș,
  • uși din sticlă,
  • panouri despărțitoare,
  • partiționări de birouri.