Sticlă laminată

Idei • Sticlă • Creație

Sticlă

Sticlă laminată

EVOLAM

EVOLAM este o sticlă laminată formată din una sau mai multe sticle de aceeași grosime sau de grosimi diferite fiind laminate cu una sau mai multe folii cu grosime de 0.38mm.
EVOLAM este o sticlă laminată cu folie de tip EVA (Etilen Vinil Acetat). Spre deosebire de PVB care este hidrofil ( atrage apa), folia EVA este hidrofobă (respinge apa), așadar rezistentă la mediu umed, deci se poate monta la exterior fara riscul delaminării. Calitatea foliei EVA face ca EVOLAM sa fie rezistent și la acțiunea razelor UV.
EVOLAM se poate folosi atât la interior cât și la exterior având un indice de transparență foarte ridicat.
EVOLAM este o sticlă de securitate iar prin varierea grosimilor, a numărului de sticle ce intră în componență precum și a foilor de laminare dintre sticle se pot obține sticle cu diverse niveluri de securitate.
Sticla EVOLAM se poate prelucra pentru diverse aplicații, cu decupaje specifice și găuri variate.

Caracteristici tehnice

 • Dimensiune maximă: 4800 x 2500 mm
 • Grosime maximă: 200 mm
 • Greutate maximă: 650 kg

După fabricare, sticla laminată EVOLAM nu se mai poate securiza si nu se mai poate emaila ceramic. În schimb se poate găuri, se poate aplica vopsea organică și se poate sabla mecanic.

Utilizări

Protecție împotriva rănirii  – în cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare și practic sticla rămâne pe poziție.

Protecție împotriva căderii în gol  – dimensionarea corectă și aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor precum și calculul corect al dimensionării sticlei laminate, conferă EVOLAM, o stabilitate reziduală în caz de spargere precum și o reținere în unele cazuri a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

Protecție împotriva efracției – sticla stratificată de securitate, montată într-o tâmplărie adecvată, este un element important de descurajare, contribuind la asigurarea securității magazinelor, locuințelor, birourilor etc. Importanța riscului și normativele determină nivelul de protecție care trebuie obținut și, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate ce se va folosi.
Această alegere depinde de natura și valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire ( de ex.: imobil ușor accesibil sau nu, locuință individuala etc) și de amplasament ( de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc etc).
Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz și va ține cont de eventualele cerințe ale asiguratorilor.

Protecție împotriva vandalismului  – anumite dispozitive, aparate, operete de artă, etc, trebuiesc protejate împotriva vandalizării. EVOLAM datorită proprietăților sale ca în caz de spargere sticla rămâne pe poziție face ca în cazul vandalizării practic să nu se ajungă la dispozitivul protejat. Sticla ce este pusă deasupra display-urilor de la bancomate sau anumite tablouri sunt unele din cele mai edificatoare exemple.

Protecție împotriva atacului armat – sticla laminată de securitate protejează împotriva riscurilor de atac cu arma. Acestea sunt clasificate în funcție de tipul de armament și al muniției folosite precum și a gradului de protecție ( permit sau nu ca eventualele cioburi să fie proiectate pe partea opusă impactului.

Protecție împotriva exploziei – această sticlă laminată este construită și dimensionată pentru a preveni consecințele generate de suflul unei explozii accidentale sau criminale.

Protecție împotriva poluării fonice  – prin folosirea unor folii speciale în cadrul procesului de fabricație a sticlei laminate EVOLAM acolo unde protecția la zgomot este imperios necesară.

Protecție împotriva razelor UV  – sticla laminată EVOLAM reduce pătrunderea razelor ultraviolete cu aproximativ 90%. Pentru aceasta calitate sticla laminată EVOLAM este folosită pentru vitrine de magazine împotriva decolorării articolelor vestimentare expuse.

 

Variante ale sticlei laminate EVOLAM

Datorită multitudinii variantelor de fabricație precum și a scopului pentru care a fost creat acest produs putem produce sticlă laminată:

 • EVOLAM – din două sau mai multe sticle ultraclare ce este foarte folosită în cazul reperelor laminate cu grosimi mari pentru pardoseli din sticlă, trepte din sticlă, parapeti din sticlă etc.
 • EVOLAM T – sticlă laminată din două sau mai multe sticle securizate EVODUR sau semisecurizate EVODUR HS sau a combinațiilor dintre ele. Sticla laminată EVOLAM T, este o sticlă folosită în special pentru executarea balustradelor din sticlă, a treptelor din sticlă, a pardoselilor din sticlă și în special acolo unde este necesară o rezistență sporită la presiuni mecanice.
 • EVOLAM K – produs din două sau mai multe sticle pentru care folosim in cadrul procesului de laminare una sau mai multe folii colorate. Se obtine astfel o sticlă laminată translucidă colorată ori, dacă cerința este în acest sens, sticlă opacă colorată.
 • EVOLAM DESIGN – sticlă laminată din două sau mai multe sticle de aceeași grosime sau de grosimi diferite, intre care au fost introduse în cadrul procesului de laminare diverse inserturi. Inserturile de materiale pot fi diverse, de la elemente naturale ( frunze, iarbă, furnir natural ), plăci de marmură, folii metalice, foita de aur, ziare, planuri arhitecturale etc
 • EVOLAM SMART – sticlă laminată din două sticle având aceeași grosime sau grosimi diferite, cu inserarea unei folii cu cristale lichide. Constituită dintr-o matrice de celule lichide care devin opace sau își schimbă culoarea sub influența unui curent sau câmp electric, folia devine translucidă sau opacă, după cum este acționat comutatorul la care este cuplat ansamblul produs din EVOLAM SMART.

Sticlă laminată securizată

EVOLAM T

EVOLAM T este o sticlă laminată formată din două sau mai multe sticle din clasa EVODUR (EVODUR ESG, EVODUR TVG, EVODUR HST) de aceeași grosime sau de grosimi diferite. EVOLAM T poate să fie fabricată și din combinația EVODUR ESG cu EVODUR TVG sau EVODUR HST.
Ca și sticla laminată EVOLAM, EVOLAM T este o sticlă laminată cu folie de tip EVA (Etilen Vinil Acetat), hidrofobă rezistentă la UV și mediu umed.
EVOLAM T se poate folosi atât la interior (indoor) cât și la exterior (outdoor), având un indice de transparență foarte ridicat mai ales atunci când se folosește ca bază sticlă cu conținut scăzut de fier (ultraclară, Low Iron).
EVOLAM T este o sticlă de securitate mult mai rezistentă la stres mecanic în comparație cu sticla sticla laminată EVOLAM, iar prin varierea grosimii sticlelor utilizate, a numărului de sticle ce intră în componență precum și a numărului foliilor de laminare se pot obține diverse niveluri de securitate și rezistențe la stres mecanic.
EVOLAM T este o sticlă care după fabricare nu se mai poate găuri, finisa, tăia, emaila. Singurele prelucrări care se mai se pot face sunt vopsirea la rece și sablarea.

Variante

Sticla laminată EVOLAM T poate fi colorată translucid sau opacă.

EVOLAM T poate avea diferite inserturi de materiale, de la elemente naturale  (frunze, iarbă, furnir natural), plăci de marmură, folii metalice, ziare, proiecte etc, precum și folie SMART, folosita in acest caz ca interlayer.

Caracteristici tehnice

 • Dimensiune maximă: 4500 x 2400 mm
 • Grosime maximă: 80 mm
 • Greutate maximă: 650 kg

După fabricare sticla laminată EVOLAM T  nu se mai poate emaila, nu se mai poate găuri, în schimb se poate vopsi la rece sau sabla mecanic.
La sticla laminată EVOLAM T datorită faptului că are în componență sticle EVODUR ESG sau EVODUR TVG – sticlă securizată sau semisecurizată termic, pot apărea așa numitele “pete de leopard”. Acestea apar datorită faptului că avem în secțiunea transversală a panoului de sticlă zone cu tensiuni diferite, care produc efectul de birefringență în aceasta, fenomen vizibil în lumină polarizată. Acest fenomen este unanim acceptat și nu se consideră defect.

Utilizări

Datorită faptului că se comportă foarte bine la stres mecanic sticla laminată securizată EVOLAM T poate fi utilizată pentru:

Grinzi din sticlă – grinzile din sticlă sunt fabricate pentru a oferi un suport structural pentru diverse aplicații cum ar fi luminatoarele, pardoselile din sticlă etc Ele sunt fabricate din sticlă laminată EVOLAM T iar grosimea și lățimea acestora este dependentă de sarcina pe care o vor suține. Recomandăm ca sticlă de bază o sticlă ultraclară pentru a se reduce nuanța de verde ce apare odata cu creșterea grosimii sticlei.

Pardoseli din sticlă – pardoselile din sticlă sunt executate tot din sticlă EVOLAM T și în general sunt formate din trei foi de sticlă – 2 pentru a prelua sarcina și una pentru siguranță. În funcție de sprijin, de încărcarea cerută (600 kg/mp sau 400 kg/mp), de dimensiuni și de punctele de sprijin, pardoselile din sticlă pot avea și mai multe foi.

Balustrade din sticlă – balustradele din sticlă sunt executate numai din sticlă EVOLAM T pentru a asigura gradul de protecție necesar. În funcție de înălțime și de gradul de siguranță necesar ( balustrade pentru casă, balustrade pentru spații publice, balustrade pentru stadioane ) acestea au configurații diferite și reies din calculele specifice. Pentru balustrade în general avem configurații începând de la EVOLAM T 88.2, EVOLAM T 88.4 și se poate ajunge până la EVOLAM 1515.4.

Sticlă pentru vitrine de magazine ( shop front ) – este o sticlă în general cu configurații de 55.2 sau 66.2. Sticla laminată EVOLAM T se folosește în aceste cazuri atât pentru protecția vizitatorilor cât și pentru rolul său antiefracție.

Sticlă laminată cu folie colorată

EVOLAM K

EVOLAM K este o sticlă laminată, formată din una sau mai multe sticle din clasa EVOLAM, EVODUR (EVODUR ESG, EVODUR TVG, EVODUR HST) de aceeași grosime sau de grosimi diferite. Ca folie de laminare se folosesc una, două sau mai multe folii colorate, translucide sau opace.
EVOLAM K poate să fie fabricată și din combinația EVOLAM cu EVOLAM, EVODUR ESG cu EVODUR TVG sau EVODUR HST.
Ca și sticla laminată EVOLAM, EVOLAM K este o sticlă laminată cu folie de tip EVA (Etilen Vinil Acetat), hidrofobă rezistentă la UV și mediu umed.
EVOLAM K se poate folosi atât la interior (indoor) cât și la exterior (outdoor), iar expresia cea mai buna a culorii alese este evidențiată mai ales atunci când se folosește sticlă cu conținut scăzut de fier (ultraclară, Low Iron).
EVOLAM K având în componența EVODUR ESG cu EVODUR TVG sau EVODUR HST este o sticlă de securitate mult mai rezistentă la stres mecanic în comparație cu cea realizată din sticlă nesecurizată. Alegând configurații și grosimi diferite se pot obține diverse niveluri de securitate și rezistențe la stres mecanic.
În funcție de tipurile de sticlă folosite, securizate sau nu, sticla EVOLAM K mai poate fi găurită sau prelucrată suplimentar după procesul de laminare. Spre exemplu, dacă în componența EVOLAM K intră variante securizate EVODUR ESG sau EVODUR TVG, nu se mai pot realiza găuri sau alte decupaje. Pe de alta parte, dacă se folosesc numai variante de sticlă nesecurizate, EVOLAM K poate fi prelucrat și ulterior procesului de laminare.

Variante

Plaja de culori pentru EVOLAM K se realizează prin suprapunerea a una, două, până la cinci folii în procesul de laminare. Exista 15 culori de folie de bază opace, 9 culori de folie translucidă și 2 culori de folie translucentă.
Prin combinarea lor se pot obține mii de culori și nuanțe ce pot fi opace, translucente sau translucide.

Caracteristici tehnice

 • Dimensiune maximă: 4800 x 2500 mm pentru varianta din sticlă nesecurizată
 • Dimensiunea maximă: 4400 x 2400 mm pentru varianta în care se folosește sticlă EVODUR ESG, EVODUR TVG sau EVODUR HST.
 • Grosime maximă: 200 mm
 • Greutate maximă: 650 kg

În funcție de tipurile de sticlă folosite, securizate sau nu, sticla EVOLAM K mai poate fi găurită sau prelucrată suplimentar sau nu, după procesul de laminare. Spre exemplu, dacă în componența EVOLAM K intră variante securizate EVODUR ESG sau EVODUR TVG, nu se mai pot realiza gauri sau alte decupaje. Pe de altă parte, dacă se folosesc numai variante de sticlă nesecurizate, EVOLAM K poate fi prelucrat și ulterior procesului de laminare.

 

Utilizări

EVOLAM K are o plajă mare de utilizări, prin faptul că aduce un plus estetic oricărui vitraj:

Grinzi din sticlă – grinzile din sticlă sunt fabricate pentru a oferi un suport structural pentru diverse aplicații cum ar fi luminatoarele, pardoselile din sticlă, podestelor etc Ele sunt fabricate din sticlă EVOLAM K din variante securizate sau semisecurizate iar grosimea și lățimea acestora este dependentă de sarcina pe care o vor susține. Pentru o etalare cât mai completă a culorilor, Glas Expert recomandă alegerea sticlei ultraclare. In cazul sticlei clare, pot apărea modificări ale nuanțelor alese și alterarea imaginii finale a ansamblului produs din EVOLAM K.

Pardoseli din sticlă – alternarea culorilor în cadrul unei pardoseli de sticlă, conform unei stereotomii armonioase are efecte spectaculoase. Pardoselile din sticlă sunt executate tot din sticlă EVOLAM K sunt formate din trei foi de sticlă – 2 pentru a prelua sarcina și una pentru siguranță. În funcție de calculele de încărcare și rezistentă, de dimensiuni și tipul de fixare a pardoselilor din sticla, EVOLAM K poate avea în componența două, trei sau mai multe foi de sticlă.

Balustrade din sticlă – concepute pentru a asigura gradul de protecție corect, balustradele realizate din EVOLAM K sunt realizate în configurații și grosimi diferite. Pentru balustrade în general avem configurații începând de la EVOLAM K 88.2, EVOLAM K 88.4 și putem ajunge până la EVOLAM K 1515.4, în funcție de stresul mecanic la care trebuie sa reziste ansamblul respectiv.

Partiții de birouri – producem în general cu grosimi și configurații de 55.2 sau 66.2 dar sunt posibile și altele. În aceste cazuri folosim EVOLAM K atât pentru îmbunătățirea aspectului vizual cât și pentru aspecte de siguranța și securitate.
Mobilier, uși din sticlă pentru mobilier – sticla EVOLAM K este folosită pentru diverse subansamble de mobilier, blaturi din sticlă pentru mese, mobilier de baie precum și pentru uși din sticlă pentru mobilier.

Sticlă laminată cu inserturi

EVOLAM DESIGN

EVOLAM DESIGN aduce o noutate prin faptul că face posibilă inserarea unor elemente decorative între foile de sticlă laminată: textile, furnir, frunze și plante, hârtie, poze, mesh metalic,folie rainbow etc. EVOLAM DESIGN este ideal pentru utilizare în aplicații structurale, acustice și decorative si ofera posibilități pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv ecrane, pereți despărțitori și placări.
EVOLAM DESIGN este o sticlă laminată formată din două sau mai multe sticle de aceeași grosime sau de grosimi diferite fiind laminate cu una sau mai multe folii EVA (Etilen Vinil Acetat) cu grosime de 0.38mm. Datorită calităților foliei EVA, vitrajul laminat EVOLAM DESIGN poate fi montat și la interior (indoor) și la exterior (outdoor). Fiind hidrofobă (respinge apa) folia EVA asigură rezistența la umiditate (ploaie, ceață, ninsoare) a panourilor laminate, fără pericolul delaminării, chiar în condițiile instalării outdoor.
Printul ceramic aplicat pe una dintre sticle aparține categoriei EVOLAM DESIGN, face posibilă realizarea panourilor personalizate cu elemente decorative individuale pentru fiecare reper in parte.
EVOLAM DESIGN reprezintă elemente cu inserturi textile, cu furnir ori cu un mesh metalic si este o sticlă cu niveluri diferite de securitate în funcție de tipul și grosimea sticlelor care îl alcătuiesc
EVOLAM DESIGN se poate prelucra ulterior procesului de laminare, cu decupaje specifice și găuri variate, numai in conditiile asocierii unor panouri nesecurizate. În cazul în care EVOLAM DESIGN trebuie să îndeplinească funcțiune de parapet sau are rol de securitate și protecție, atunci se impune producerea lui din variante de EVODUR ESG sau EVODUR TVG și EVODUR HST.

Variante

Variantele semiopace sau translucide ale EVOLAM DESIGN sunt soluții chiar și pentru limitarea accesului vizual într-o cameră, aspect care descurajează efractia. Această alegere depinde de natura și valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire ( de ex.: imobil ușor accesibil sau nu, locuință individuală etc) și de amplasament ( de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc etc). Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz și va ține cont de eventualele cerințe ale asiguratorilor.
Protecție împotriva exploziei – această sticlă laminată este construită și dimensionată pentru a preveni consecințele generate de suflul unei explozii accidentale sau criminale.
Protecție împotriva poluării fonice – Pe lângă aspectul inovator, colorat, opac sau semiopac EVOLAM DESIGN aduce un plus de confort acolo unde protecția la zgomot este imperios necesară.

Caracteristici tehnice

 • Dimensiune maximă: 4800 x 2500 mm pentru varianta din sticlă nesecurizată
 • Dimensiunea maximă: 4400 x 2400 mm pentru varianta în care se folosește sticlă EVODUR ESG, EVODUR TVG sau EVODUR HST.
 • Grosime maximă: 200 mm
 • Greutate maximă: 650 kg

În funcție de tipurile de sticlă folosite, EVOLAM DESIGN poate fi găurit sau prelucrat suplimentar sau nu, după procesul de laminare. Spre exemplu, dacă în componența EVOLAM DESIGN intră variante securizate EVODUR ESG sau EVODUR TVG, nu se mai pot realiza găuri sau alte decupaje.Pe de altă parte, dacă se folosesc numai variante de sticlă nesecurizate, EVOLAM DESIGN poate fi prelucrat și ulterior procesului de laminare.

Utilizări

Usi din sticlă și partiționări interioare – un mod nou de a îmbogăti aspectul unei partiții interioare, prin inserturi textile, mesh. Printul ceramic aplicat pe una dintre sticlele ansamblului laminat EVOLAM DESIGN, cu logo ul sau însemnele unei companii, cu desene ornamentale care armonizează sticla cu restul elementelor decorative dintr-o casă familială, individualizează fiecare ansamblu separator într-un mod inovator.

Vitrine sau panouri separatoare – dacă în spatele sticlei există elemente care trebuie mascate, EVOLAM DESIGN se regăseste într-o varietate foarte mare și opțiuni diverse, inclusiv insert de material textil într-un vitraj care are una dintre sticle EVOKERAM. Astfel, dacă materialul textil inserat nu este suficient de dens sau opac, emailarea ceramică obturează complet spațiul din spate, pe care îl dorim ascuns. Se pot masca în acest mod elemente de cablaj, țevi, pereți nefinisați, elemente pentru izolarea termică sau zone cu acces redus în mod constant. Există totuși și materiale care se inseră în EVOLAM DESIGN, cu grad diferit de opacitate, în funcție de rolul și funcțiunea vitrajului.

Blaturi de mese – EVOLAM DESIGN este conceput astfel încât să poată adapta la cerințele clientului tipul și grosimea sticlei, dimensiunile și formă. Dreptunghi, oval sau rotund, un blat de masă cu insert textil crează un element inovator, oriunde este el pus.

Balustrade de sticlă – jocul de culori și umbre într-un ansamblu de balustrade realizat din EVOLAM DESIGN stimulează creativitatea și îmbunătățește atmosfera. Printul ceramic aplicat pe una dintre foile care compun ansamblul de securitate și rezistentă este adaptat fiecărui panou, iar gama de imagini și poze care pot fi printate este infinită.

Aripioare și polițe din sticlă – EVOLAM DESIGN permite separarea discretă a unor spații din zona retail. Aripioarele din sticlă EVOLAM DESIGN cu inserturi personalizate fac distincția între o zona accesibilă tuturor sau una cu restricții, fără însă a respinge brutal vizitatorii. Asortarea elementelor din sticla EVOLAM DESIGN cu toate componentele de design interior este ușor a fi făcută prin insertul printului ceramic, a materialului textil sau a unui mesh.

Protecție împotriva rănirii – în cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare și practic sticla rămâne pe poziție.

Protecție împotriva căderii în gol – dimensionarea corectă și aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor precum și calculul corect al dimensionării sticlei laminate, conferă EVOLAM DESIGN, o stabilitate reziduală în caz de spargere precum și o reținere în unele cazuri a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

Protecție împotriva efracției – sticla stratificată de securitate, montată într-o tâmplărie adecvată, este un element important de descurajare, contribuind la asigurarea securității magazinelor, locuințelor, birourilor etc.

Sticlă laminată curbată

EVOLAM CONTOUR

EVOLAM CONTOUR este o sticlă laminată curbată, formată din una sau doua sticle de aceeași grosime sau de grosimi diferite și laminate cu una sau mai multe folii cu grosime de 0.38mm.
EVOLAM CONTOUR este o sticlă laminată cu folie de tip EVA (Etilen Vinil Acetat). Spre deosebire de PVB care este hidrofil (atrage apa), folia EVA este hidrofobă (respinge apa), așadar rezistentă la mediu umed, deci se poate monta la exterior fara riscul delaminării. Calitatea foliei EVA face ca EVOLAM sa fie rezistent și la acțiunea razelor UV.
EVOLAM CONTOUR se poate folosi atât la interior cât și la exterior și are un indice de transparență foarte ridicat.
EVOLAM este o sticlă de securitate iar prin varierea grosimilor și a numarului foilor de laminare dintre sticle se pot obține sticle cu diverse niveluri de securitate.
Sticla EVOLAM CONTOUR se poate prelucra pentru diverse aplicații, cu decupaje specifice și găuri variate.

Variante

Protecție împotriva rănirii – în cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare și practic sticla rămâne pe poziție.
Protecție împotriva căderii în gol – dimensionarea corectă și aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor precum și calculul corect al dimensionării sticlei laminate, conferă EVOLAM, o stabilitate reziduală în caz de spargere precum și o reținere în unele cazuri a corpurilor care au determinat spargerea geamului.
Protecție împotriva efracției – sticla stratificată de securitate, montată într-o tâmplărie adecvată, este un element important de descurajare, contribuind la asigurarea securității magazinelor, locuințelor, birourilor etc. Importanța riscului și normativele determină nivelul de protecție care trebuie obținut și, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate ce se va folosi.
Această alegere depinde de natura și valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire ( de ex.: imobil ușor accesibil sau nu, locuință individuala etc) și de amplasament ( de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc etc).
Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz și va ține cont de eventualele cerințe ale asiguratorilor.
Protecție împotriva vandalismului – anumite dispozitive, aparate, operete de artă, etc, trebuiesc protejate împotriva vandalizării. EVOLAM CONTOUR datorită proprietăților sale ca în caz de spargere sticla rămâne pe poziție face ca în cazul vandalizării practic să nu se ajungă la dispozitivul protejat. Sticla ce este pusă deasupra display-urilor de la bancomate sau anumite tablouri sunt unele din cele mai edificatoare exemple.
Protecție împotriva poluării fonice – prin folosirea unor folii speciale în cadrul procesului de fabricație a sticlei laminate EVOLAM CONTOUR acolo unde protecția la zgomot este imperios necesară.
Protecție împotriva razelor UV – sticla laminată EVOLAM CONTOUR reduce pătrunderea razelor ultraviolete cu aproximativ 90%. Pentru aceasta calitate sticla laminată EVOLAM CONTOUR este folosită pentru vitrine de magazine împotriva decolorării articolelor vestimentare expuse.

Caracteristici tehnice

 • Dimensiune maximă: 3000 x 2400 mm pentru variantele care contin EVODUR
 • R ˃ 2000mm
 • Dimensiune maximă: 2000x 1500 mm pentru variantele care nu necesita securizare
 • Nu exista limitari in ceea ce priveste raza de curbare
 • Grosime maximă: 22 mm

După fabricare, sticla laminată EVOLAM CONTOUR nu se mai poate prelucra.

Utilizări

Balustrade din sticlă curbă – un aspect deosebit poate să îmbogățească holul sau spațiul de la intrarea în casă ori în birou. Montate cu prinderi punctuale sau profil curb, balustradele curbe din sticla EVODUR T, dau un design deosebit, cu linii minimaliste sau cu optiuni de print ceramic ori folie colorată.

Copertine din sticlă curbă – adaptate perfect zonei de intrare în casă sau birou, o copertină din sticlă EVOLAM CONTOUR marchează intrarea într-un spațiu deosebit și inovator. Sticlele care compun vitrajul pot avea print ceramic în mai multe culori sau pot fi serigrafiate,ceramic într-un model repetitiv.

Parbrize de tramvai si tren – decupate integral CNC, astfel încăt să fie complet adaptate formei caroseriei, parbrizele de tren și de tramvai sunt printate ceramic pe contur, astfel încât adezivii speciali folosiți la fixarea sticlei să nu fie vizibili. Realizate din sticlă EVOLAM CONTOUR, parbrizele sunt fabricate astfel încât în caz de spargere, sticla să rămână pe poziție, protejând viața călătorilor.

Partiții din sticlă curbă – adaptarea sticlei după forma unui spațiu cu izolare fonică (săli de meeting, camere de interviuri) dă frâu liber imaginației arhitecților și designerilor. Feroneria, spectaculoasă prin forme și detalii ale pieselor, este adaptată pentru ansambluri pe curb. Cu folie colorată, inserturi textile sau print ceramic, partițiile curbe din sticlă EVOLAM CONTOUR sunt adevărate opere de artă.

Produse din sticlă: